top of page

vÄLKOMMEN PÅ EN RUNDVANDRING,
GENOM ENTREN SER DU ATT TRAPPORNA LYSER

Alla enskilda delar är utvecklade för att fungera ihop med vårt modulära byggsystem och med naturliga material. Det ger vårt arbete ramar och en helhet att förhålla oss till, men också frihet att utveckla och tillföra. 

Grund
Grund.jpg
JG-symbol.png

GRUNDEN

VÅRA hus står på murade stenar

Platta på mark eller med källarvåning vid behov. Vi har utvecklat en modell med sockel av murade stenar. Bygget av vår snickerihall 2018 i Sundsvall. Platta på mark eller med källarvåning vid behov. Vi har utvecklat en modell med sockel av murade stenar. 

0N0A3167.jpg
JG-symbol.png

STOMMEN

en massiv stomme från vår fina svenska skog

Stomme i massivträ väger mindre än betong, är mer effektivt att montera, dessutom blir arbetsplatsen blir torr och tyst under byggtiden. Vi tar tillvara de vackra träytorna och använder insidan av stommen som innerväggarnas synliga ytskikt.

Stomme
JG-symbol.png

VENTILLATIONSSYSTEM

Vi tar vara på 
naturlig markvärme

Våra hus bygger på den tysta och energisnåla tekniken termitventilation. Den tar tillvara på på den naturliga markvärmen genom att förvärma tilluften på ett naturligt sätt.

Ventillation
moelven_limtrapanel_finsagad_rod-slamfarg.jpg
JG-symbol.png

FASADEN

Limträpanel för tankar till timmer

Fasaden byggs med bred limträpanel som för tankarna till timmer. Det blir en naturlig fortsättning på husets massiva stomme. Fasadpanelen målas med linoljefärg utan lösningsmedel, eller med naturliga slamfärger.

Fasad
Fönster.jpg
JG-symbol.png

FÖNSTER

Fönster är HUSETS
SMYCKE i ett stycke

Vi använder naturlig isoleringsteknik i ytterväggarna och extra mycket på luft mellan glasrutorna. Det ger låg låg energiförbrukning, samtidigt som vi kan ha de vackra  konstruktionerna som många faller för med de äldre husens klassiska fönster.

Fönster
Våningsantal.jpg
JG-symbol.png

BRANDSKYDD

DU KOMMER ATT KÄNNA DIG trygg
MED SPRINKLEr

Vi vill ha ett hus utan gipsskivor, vilket i sin tur ställer krav på brandsäkerhet. Våra hus har ett system av sprinkler i såväl trapphus som lägenheternas alla rum.

Brandskydd
Åre torg utkast.jpg
JG-symbol.png

HUSENS STORLEKAR

Vi bygger husen i två, tre, fyra, fem eller sex våningar

Vårt byggsystem av massiv träsomme är kärnan i våra hus. Konstruktionen är godkänt för byggnationer upp till 6 våningar och anpassas stadsmiljön eller platsen det ska stå på. 

Storlekar
kök.jpg
JG-symbol.png

KÖKSSYSTEM

Min plan ikväll är biff rydberg

Våra egenutvecklade kök i massivt trä tar ambitionen om naturliga val ända in i köksskåpen. 

Fästpunkt 1
Kökssystem
Takmaterial.jpg
JG-symbol.png

TAK

taket ger huset karaktär

Taken kan vara lika unika som fasader. Vi anpassar vi taken efter den plats huset ska gifta sig med. Falsad plåt, tegel eller träspån beroende på plats. Eller som på bild våra egenpressade fiskfjäll i plåt.

Tak
tornet.jpg
JG-symbol.png

SNICKARGLÄDJE

SNickarglädjen
är en del av vårt SVENSKA arv

En central del i våra hus är den omsorgsfullt bearbetade snickarglädjen som ska sätta kronan på verket, och lyfta helheten bakom detaljerna.

Snickarglädj
Jupiter-dörr.jpg
JG-symbol.png

VÄRMESYSTEM

Snickeriet som tillverKar dörraRna ...

Våra hus har vattenburet värmesystem där butikslokaler får stengolv med värmeslingor, och lägenheterna som har furugolv får vägghängda vattenradiatorer under fönster.

Värmesystem
JG-symbol.png

VÄRMESYSTEM

Strömbergs på fyran bjuder på nybakt ikväll

Vårt egenutvecklade trappsystem i laserskuren plåt går snabbt att montera, ger ett klassiskt utseende, och låter ljuset vandra genom vagnstyckena genom hela trapphuset.

Murad-underdel.jpg
JG-symbol.png

TRAPPSYSTEM

För att passa platsen kan vi Mura en del av huset

Vi anpassar hus efter platsen. Ett exempel är att vi kan mura upp den första våningen.

väggkonstruktion.jpg
JG-symbol.png

VÄGGKONSTRUKTION

NATURLIGA MATERIAL RAKT Igenom vår väggkonstruktion

Naturliga material rakt igenom. Mineralbaserad fasadfärg utan lösningsmedel, luftspalt, isolering av återvunnen pappersfiber, massivträstomme och slutligen väggfärg av linolja.

Takhöjder.jpg
JG-symbol.png

TAKHÖJDER

Du kommer hem och känner rymden

Lägenheternas takhöjder är 305cm, och verksamhetslokalerna i botten upp till 460cm. Perfekt för butiker och restauranger. 

bottom of page